Bouwprojecten

DOMITYS HET REIHOF: een nieuwe serviceresidentie met een comfortabele en gastvrije woonomgeving voor senioren in West-Vlaanderen

Auteur: Bereal

Brugge verwelkomt een nieuwe residentie voor senioren in het hart van West-Vlaanderen. Projectontwikkelaar ION bouwde de afgelopen 18 maanden de unieke residentie "Het Reihof" in opdracht van uitbater DOMITYS, de nummer 1 in Frankrijk voor seniorenresidenties en lid van de AG2R LA MONDIALE Groep. De residentie van 10.755 m2, gelegen vlakbij het park Ten Boomgaard, zal bewoners verwelkomen die in alle rust en in een ongeëvenaarde omgeving van hun pensioen kunnen genieten. Vandaag wordt de residentie officieel opgeleverd door uitbater DOMITYS in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw, schepen Franky Demon, architectenbureau A1AR en projectontwikkelaar ION. Bewoners zullen vanaf 2024 in de residentie kunnen intrekken.

'Het Reihof', een innovatief seniorenverblijf met focus op bewonerscomfort en persoonlijke service, ligt ten zuiden van het centrum van Brugge, op een boogscheut van het historische stadscentrum. Het aantal senioren is de voorbije jaren gestaag toegenomen, met een stijgende vraag naar seniorenresidenties als gevolg. Uit cijfers van statistiek Vlaanderen blijkt dat 1 op de 5 bewoners in België in juli 2022 65-plusser was. Ook in Brugge zet deze tendens zich voort. 25% van de bewoners is 65 jaar of ouder. Met "Het Reihof" plaatst de groep DOMITYS Brugge centraal in haar ontwikkelingsstrategie in België.

" 'Het Reihof' heeft alles wat bewoners nodig hebben om comfortabel en in alle rust ouder te worden. De woningen bieden alle comfort die bewoners nodig hebben om zich thuis te voelen, met een compleet dienstenpakket en diverse gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een kapsalon, een multimedia lounge voor filmavonden, een bibliotheek en een zwembad. Bewoners die extra diensten nodig hebben, kunnen rekenen op ons team voor coördinatie en persoonlijke begeleiding", zegt Quince Muyldermans, Sales Manager bij DOMITYS Belgium

Comfortabel en veilig

De 113 assistentiewoningen, gespreid over drie vleugels, zijn uitgerust met een keuken, badkamer met inloopdouche, één of twee slaapkamer(s) en ruime woonkamer. Elk appartement is voorzien van een terras zodat bewoners van de zon kunnen genieten.

"Het comfort en de veiligheid van de bewoners staan centraal. Om dit te bereiken zijn alle seniorenwoningen voorzien van grote ramen, in hoogte verstelbare schakelaars en stopcontacten en bredere deuren, zodat de hele woning toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De ligging van Het Reihof is optimaal, waardoor bewoners op hun gemak van de buitenlucht kunnen genieten. Het stadscentrum en het station liggen op tien minuten fietsen en veel voorzieningen, zoals een apotheek, bank, postkantoor en bushalte, zijn op loopafstand." Kristof Vanfleteren, CO-CEO ION

Ontmoetingsplaats voor actieve senioren

De bewoners van Sint-Michiels dragen de seniorenresidentie een warm hart toe. Dankzij de omvang voegt de residentie dynamiek toe aan het stedelijk weefsel en speelt ze een actieve rol in de verwevenheid en het onderhouden van relaties tussen bewoners en buurtbewoners.

"Dankzij de realisatie van deze residentie, een echte plek om te wonen en mensen te ontmoeten, zullen de bewoners zich op elk moment veilig kunnen voelen dankzij een team dat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staat". Quince Muyldermans, Sales Manager van DOMITYS België

Het Reihof werd gerealiseerd met het oog op de leefbaarheid en mobiliteit van de buurt. De verdeling van de residenties over drie vleugels zorgt voor een mooie integratie van de architectuur met de wijk. Bovendien verhoogt de ruime ondergrondse parking met 80 parkeerplaatsen en 83 fietsparkeerplaatsen voor de bewoners, bezoekers en personeel het aantal parkeerplaatsen aanzienlijk.

Voorbeeldproject

Vandaag werd Het Reihof in aanwezigheid van Dirk De fauw, burgemeester van Brugge, Franky Demon, schepen van ruimtelijke ordening, architect Jozef Hessel (A1AR), uitbater Domitys, en projectontwikkelaar ION, officieel opgeleverd. De aanwezigen konden voor de eerste keer de opgeleverde residentie bezichtigen.

“Het Reihof is een voorbeeldproject dat volledig past binnen de visie van Stad Brugge om senioren aangenaam ouder te laten worden. De oplevering van Het Reihof is de volgende stap om van Brugge een stad te maken waar senioren zich thuis voelen. Het Reihof zal niet alleen een meerwaarde zijn voor de bewoners, maar dankzij samenwerkingen met lokale verenigingen, winkels en voorzieningen zal deze residentie ook voor een verwevenheid tussen de bewoners van Sint-Michiels zorgen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

© Francis Vermeulen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in