Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Ontmos je dak voor de herfst

De herfst komt eraan. En dat is nefast voor je dak. Het is namelijk het beste seizoen voor mossen om zich verder te ontwikkelen op jouw dak. De combinatie van vocht en wind vormen de ideale broeihaard voor algen en mossen. Maak nu nog komaf van deze vervelende mossen en ontmos jouw dak voor het te laat is. 

Bescherm jouw dak en voorkom erger

Een dak met vuil en mossen oogt niet echt uitnodigend, maar dat is niet de hoofdzaak bij het onder handen nemen van jouw dak tegen mossen. Mossen en andere vegetatie zoals algen tasten jouw dakbedekking aan. Hun fijne wortels nestelen zich vast op jouw pannen en maken de dakpannen minder sterk. Indien je niet op tijd ingrijpt kunnen er zelfs kleine barsten ontstaan, waardoor water binnen kan sijpelen. Dit kan gemakkelijk verholpen worden door het dak te ontmossen en te behandelen met een beschermende coating. Met dakontmossing verwijder je dus die hinderlijke mossen en voorkom je de aangroei van nieuwe mossen.

Professionele analyse

Voordat je zelf op je dak begint te klimmen, willen we toch even verwittigen. Het ontmossen van jouw dak en de bijhorende nabehandeling met de coating gebeurt best door een professionele firma. Voordat ze aan de ontmossing zelf beginnen, wordt er eerst een grondige analyse van jouw dak en de bijhorende mossen en algen gemaakt. Zo wordt er door de professionals bekeken welke technieken en materialen voor jouw dak het best geschikt zijn. Na de analyse en afhankelijk van de staat van jouw dak wordt een reinigingsmiddel aangebracht, wordt het dak ontmost en wordt alles afgewerkt met de coating. Zo is jouw dak in een mum van tijd proper en blijft het ook proper. 

Maak jouw woning herfstklaar

Omdat dakontmossing niet meer gebeurt na de zomer, kan je nog maar best van het goede weer genieten om jouw dak te laten behandelen. De algen en mossen op jouw dak worden professioneel verwijderd en jouw pannen zien er weer stralend uit. Jouw dakbedekking wordt terug beschermd en jouw regenpijpen kunnen weer optimaal functioneren. Als je al last hebt van mossen is het best om meteen in te grijpen, want jouw dak zal tijdens de herfst en winter nog meer mossen produceren met de bijhorende nefaste gevolgen. Wist je trouwens dat je kan genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%? Jouw dakontmosser vertelt er jou alles over!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in