Bouwen in de toekomst
Energie
Materialen
Milieu
Ruimte
Welzijn

Met ETS Home Edition maakt u zelf van uw huis een smart home

Auteur: KNX België

KNX is wereldwijd het bekendste maar ook een werkelijk fabrikantonafhankelijk systeem voor domotica. Met de software ETS (Engineering Tool Software) kan de installateur of system integrator de vele componenten voor deze domotica programmeren. Begin dit jaar lanceerde KNX Association de nieuwe software ETS Home Edition. Dit specifieke softwarepakket is bedoeld voor woning- en gebouweigenaren, zodat zij in grote mate zelf de domotica in hun woning kunnen automatiseren of aanpassen. De software is en blijft altijd in uw woning aanwezig.

ETS Home Edition is een versie van de software waarmee u maximaal 1 project met maximum 64 componenten kunt programmeren. Dit is een aantal dat voor veel woningen en kleine bedrijven ruim voldoende is. Vervolgens kunt u met deze ETS uw verlichting, zonwering, verwarming, alarmsysteem, airconditioning en nog veel meer automatiseren. Door uw keuze voor KNX-gecertificeerde componenten en apparaten heeft u een keuze uit meer dan 8000 producten van meer dan 500 fabrikanten. Al deze wereldwijd opererende bedrijven maken slimme apparaten die door hun KNX-certificering altijd met elkaar samenwerken en feilloos communiceren.

Voor specifieke toepassingen
KNX ontwikkelde de ETS Home Edition speciaal voor woning- en gebouweigenaren die zelf de controle wensen over de programmatie. De woningeigenaar kan met de ETS Home Edition zelf een KNX-project opstarten of kan dit laten doen door een KNX-professional. Het wordt aangeraden om de oorspronkelijke opzet en start van een project door een vakbekwame installateur of system integrator te laten maken. Als dit in ETS Home Edition gebeurt, dan blijft de software uiteindelijk bij de eigenaar van de woning of het pand.

De grootste voordelen van ETS Home Edition
1. ETS Home Edition biedt toegang tot meer dan 8000 producten van meer dan 500 fabrikanten. Als woningeigenaar behoudt u de volledige keuze.
2. De woningeigenaar is automatisch eigenaar over eigen projectgegevens: met ETS Home Edition heeft hij of zij een eigen softwarelicentie.
3. Door gebruik te maken van de nieuwste KNX secure producten maakt u het hackers onmogelijk om de controle over te nemen over uw KNX domotica-installatie.

Hoe schaf ik ETS Home Edition aan
De ETS Home Edition-software is aan te schaffen in de webshop MyKNX tegen een aantrekkelijke prijs van slechts € 350 excl BTW. Door een account aan te maken op MyKNX krijgt u toegang tot de webshop en cursussen. Ook beheert u in MyKNX uw eigen ETS-licentie. Wilt u de ETS Home Edition in uw nieuwe of bestaande woning toepassen, overleg dan eerst met de KNX Professional die u helpt bij het ontwerp en de initiële installatie van uw domoticasysteem.

Lees meer op: https://www.knx.org/knx-en/for-your-home/how-to-start/ets-home-edition/

Voor bestellingen, ga naar: https://my.knx.org/nl/shop/ets

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in