Sanitair
Verwarming
Koeling
Renoveren
Energie

Hoe werkt een lucht-waterwarmtepomp?

Een lucht-waterwarmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en zet deze op een energiezuinige manier om in warmte. Aangezien je 75 % van de nodige energie gratis uit de natuur haalt, verwarm je heel energiezuinig. Voor het andere kwart springt de elektriciteit bij. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de verwarming, het sanitair warm water of de koeling van je woning.

Split of monobloc warmtepomp?
Bij een monobloc warmtepomp bevinden de hoofdcomponenten zich in de buitenunit. Er zijn geen koeltechnische leidingen nodig, waardoor de installatie sneller kan verlopen. Bij een split warmtepomp is dit niet het geval. Hier moet een koeltechnicus de koeltechnische leidingen tussen binnen- en buitenunit met elkaar verbinden.

Wat is COP en wat zegt het over de energie-efficiëntie van een warmtepomp?
COP is een afkorting van Coëfficient Of Performance. Deze waarde toont het rendement van een warmtepomp: hoe hoger de COP-waarde, hoe hoger het rendement en hoe energiezuiniger de warmtepomp.

Gevelbekleding Renson

Renson

Gevelbekleding Renson
Je creëert je gevelbekleding volgens je eigen smaak. Horizontaal of verticaal laat die zich in de meest uiteen- lopende stijlen inpassen: van klassiek over modern tot hedendaags. Zo creëer je een unieke, stijlvolle, elegan- te en eigentijdse look voor je woning of zaak.
Zonwering Renson

Renson

Zonwering Renson
Efficiënte en dynamische buitenzonwering in de vorm van windvaste doek– zonwering (screens) of structurele zonwering laat je genieten van het beste van de 2 werelden: aangenaam fris in de zomer, lekker warm in de winter. En dat zonder te moeten inboeten aan uitzicht op de tuin.
Renovatiegids Renson

Renson

Renovatiegids Renson
Ventilatie en zonwering vallen immers niet meer weg te denken in hedendaagse renovatieprojecten waar energiezuinigheid en gezond en comfortabel wonen een hoofdrol spelen. Deze gids wijst je alvast de weg naar een slimme en gezonde renovatie met oog voor detail.
Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in