Vloeren

Waar moet je opletten bij het opschuren van parket?

Voor het schuren van je parket heb je een professionele schuurmachine nodig. Deze kan je uiteraard kopen, maar ook huren. Vraag hierbij altijd advies over het gebruik van de schuurmachine. Het eigenlijke schuren bestaat uit vier stappen:

  • Voorbereiding: zorg ervoor dat je vloer volledig stofvrij is.
  • Parket grof schuren: bij deze stap begin je de oorspronkelijke kleur van het hout terug te zien. De versleten laag wordt op deze manier verwijderd en oneffenheden worden gewerkt. Schuur zo loodrecht mogelijk op de plaatsen waar het meeste licht valt, zo zie je zo min mogelijk schuursporen.
  • Kanten grof schuren
  • Afwerking: hiervoor gebruik je een fijnere machine. Door nog een keer over de vloer te gaan, verwijder je nu ook de kleinste krassen. Zo krijg je een perfecte, gladde vloer.

Extra aandachtspunt: zorg voor voldoende verluchting tijdens het schuren. In een afgesloten droge ruimte kan er immers explosiegevaar ontstaan.

Wil je echt een perfect resultaat? Laat je parket dan opschuren door een professional. SoSimply helpt je bij het zoeken naar de beste professional voor al de werken in en rond je huis.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in