Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Afvalsorteersystemen voor de keuken

Waar laat jij je afval? Papier, plastic en gft ... ook in de keuken moeten we bewust met ons afval bezig zijn en het op de gevraagde manier scheiden. Maar, hoe pak je dit praktisch aan? En bestaan er ook manieren om afval snel én netjes te sorteren? Ons antwoord: ja, natuurlijk!

Recycleren = investeren in een beter milieu

Ecologisch verantwoord leven begint bij je dagelijkse routine: in de keuken. Plastic verpakkingen, voedselresten bij het koken, papiertjes van koekjes ... door alle afval goed te sorteren, kunnen de verschillende materialen gerecycleerd worden als grondstoffen. Win-win: jij geniet van een ordelijke, nette keuken én je draagt je steentje bij om ons milieu te beschermen.

Slimme oplossingen om afval te sorteren

Omdat het meeste afval in en rond de spoeltafel ontstaat, horen spoeltafels en afvalsystemen zowel ergonomisch als praktisch bij elkaar. Uit het zicht, de vuilnisbak verdwijnt meestal netjes achter de keukenkast. Maar elke keuken is anders, dus ook het afvalsysteem moet uniek en op maat zijn.

  1. Onderkast met bedieningssysteem
    Bij een klassieke zijdelingse deuropening heb je de keuze: het systeem handmatig uit de kast trekken, of het automatisch - samen met het openen van de deur - uit de kast laten schuiven met een deurmeenemer.
  2. Uittrekbare afvallade
    Een afvalsorteersysteem in een lade wordt bevestigd aan het kastfront en frontaal geopend. Doordat je de lade volledig kan uittrekken, zijn ook de achterste emmers gemakkelijk bereikbaar.
  3. Praktische opties
    Van een gedempte sluiting door een eindlooprem tot een handenvrije bediening via een voetpedaal ... enkele praktische oplossingen maken de afvalscheiding in de keuken een pak makkelijker.

Voordelen afvalsorteersystemen

Van gebruiksvriendelijke basismodellen tot spitstechnologische designsorteerders ... de meeste afvalsorteersystemen komen met intelligente en functionele details voor een gemakkelijk en praktisch gebruik.

Veelvoud aan mogelijkheden

Op de afvalemmers zitten draagbeugels of opspanklepjes die de afvalzakjes vastklemmen. Kies je voor een inhoud van 40 liter met plaats voor 1 of 2 afvalzakken? Of stel je jouw sorteersysteem liever à la carte samen? Alles kan, het aantal verschillende types afvalemmers is eindeloos.

Strak design voor extra hygiëne

Afvalscheidingssystemen hebben bijna naadloze overgangen zonder hoeken of kantjes. Zo een strak design oogt niet alleen mooi, het zorgt er ook voor dat er geen restjes op de rand blijven liggen.

Gemakkelijk te reinigen en monteren

De bodemplaten zijn volledig waterdicht om vuil en vocht, dat per ongeluk naast de emmers terecht zou komen, op te vangen. Bovendien zijn bij de meeste afvalsorteersystemen de diverse componenten vaatwasbestendig, dat maakt het onderhoud extra makkelijk.

Optimaal gebruik van ruimte

Een stabiel deksel dat de afvalemmers afsluit, doet meteen dienst als opbergplaats voor afwasgerief of andere voorwerpen. Zo wordt de beschikbare ruimte in de onderbouwkast optimaal benut. Meer zelfs, bij bepaalde modellen is het deksel voorzien van een koolstoffilter die onaangename geurtjes neutraliseert.

Wil je afvalsortering en milieubewustzijn combineren, doe het dan met een slim afvalsorteersysteem. Laat je informeren bij de verschillende types en formaten en stel een oplossing op maat van je keukenwensen samen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in