Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
De keuken

De keukentrends

De keuken is tegenwoordig het hart van het huishouden.

We koken er niet alleen, het is de plek bij uitstek om te eten, te praten met vrienden, te werken of huiswerk te maken. De keuken mag dus een aangename plek zijn om te vertoeven. Habitos.be legde zijn oor te luister bij enkele specialisten.

Een open keuken staat nog altijd hoog op de verlanglijst van heel wat Belgen. En die keuken is dan liefst strak: uitgepuurde lijnen, geïntegreerd meubilair, verdoken handgrepen,… Voor de materialen hebben we een voorkeur voor authentieke en natuurlijke elementen, zoals eik. Al die kenmerken proberen we te combineren binnen een goede prijs-kwaliteitverhouding. De keuken is liefst ook gebruiksvriendelijk en ook de aandacht voor energievriendelijkheid neemt toe. Mooie voorbeelden daarvan zijn het gebruik van led-verlichting, koelkasten met A+++-energielabel of inductiekookplaten.

Landelijke stijl boven

Merkwaardige vaststelling is het verschil in stijlvoorkeur aan beide zijden van de landsgrenzen. In Vlaanderen ligt de trend meer op de landelijke stijl in neutrale kleuren (wit of gebroken wit) gecombineerd met houten meubelen. De Walen geven blijk van meer durf in hun keukenconcept: gelakte fronten in opvallende kleuren, zoals rood, chocolade of curry.

Gezellige werkplek

Het eiland of de bar blijven een trendsetter, omwille van hun veelzijdigheid: naast een werkplek is het een verzamelplek die voor gezelligheid zorgt.
Nog zo’n sfeerbrenger is de led-verlichting die indirect licht brengt. Bijvoorbeeld onder het werkvlak, aan de voet van de onderkasten.

Keukenweetjes

  • De Belg koopt over zijn hele leven gemiddeld 2, maximaal 3 keukens.
  • 50% van de Belgen spendeert gemiddeld tussen 5.000 en 7.000 euro aan een keuken. Voor 30% ligt dat budget tussen 7.000 en 12.000 euro. De uitschieters liggen boven 25.000 euro.

Auteur: Vinciane Pinte

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in