Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
De keuken

Onderhoudstips voor een spatwand uit natuursteen

Dankzij een spatwand krijg je geen spatten van water en vet achter de spoelbak en het fornuis. Zo'n spatwand voor de keuken kan uit verschillende materialen bestaan, bijvoorbeeld uit natuursteen. Beltrami geeft ons enkele tips hoe je spatwanden uit natuursteen moet onderhouden.

Belangrijk om te weten is dat niet elk natuursteen geschikt is om als spatwand te dienen. De natuurstenen die wel in aanmerking komen zijn:

  • Leisteen
  • Graniet
  • Marmer

Vooraf

Om het onderhoud te vergemakkelijken is het aan te raden de spatwanden in natuursteen steeds te behandelen met een aangepast impregneermiddel. Hierdoor wordt het oppervlak met een ademende film beschermd. 

Na gebruik

Reinig de spatwand na ieder gebruik. Hiervoor kun je zuiver water gebruiken of een onderhoudsproduct, dat geschikt is voor natuursteen werkbladen in keukens. Dit laatste heeft als voordeel dat het oppervlak meteen ook wordt gevoed en helpt bij het verkrijgen van een natuurlijke beschermlaag: patina. Meestal is dit product te verkrijgen in een handige vernevelaar (bijvoorbeeld: Lithofin Easy-Clean).

Herstellen

Blijven er – ondanks het goede onderhoud – toch nog enkele vlekken zichtbaar, dan kun je deze verwijderen met aangepaste reinigingsmiddelen. Deze producten breng je aan met een spuitbus of in gelvorm. Hierdoor ga je gericht te werk en moet je niet het volledige oppervlak behandelen.
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in