Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Dovy Keukens logo
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
De keuken

Snel en energiezuinig koelen en vriezen met deze toestellen

Al gehoord van Bottle Chill, Holiday-functie en Fast Freeze? Het zijn nieuwe functies op de koel- en vriescombinaties van Indesit en Hotpoint-Ariston. Hiermee is een fles wijn zo gekoeld, kun je broodbeleg langer vers houden en kun je jouw met veel zorg bereide etenswaren in de koelkast laten terwijl je op vakantie bent. Enkele slimme en nieuwe snufjes voor in je keuken…

Je kent dat wel, voor je op vakantie vertrekt: schakel ik mijn koelkast uit en gooi ik de inhoud weg? Of laat ik de koelkast aan, verbruik ik onnodig energie maar bewaar ik wel de inhoud? De nieuwe koel-vriescombinaties van Indesit en Hotpoint-Ariston zijn daarom voorzien van een Holiday-functie. Die zorgt ervoor dat het vriesgedeelte blijft werken, terwijl het koelgedeelte op een temperatuur blijft van 12°C. Hiermee verbruikt de koelkast een minimale hoeveelheid energie, hoeven vakantiegangers hun ingevroren etenswaren niet weg te gooien en hoeft de vriezer niet te worden ontdooid voor de vakantie.

Champagnekoeler

Geen drank koud en onverwacht bezoek? Geen probleem, Indesit heeft enkele koelkastmodellen voorzien van een speciale snelkoelfunctie: Bottle Chill. Een geluidssignaal geeft aan wanneer de fles de gewenste temperatuur heeft bereikt. Bij Hotpoint-Ariston heet deze functie Ice Party, inclusief champagnekoeler en Ever Fresh-vacuümsysteem voor een langere houdbaarheid. 

Supersnel koelen

Met Fast Cool kun je verse etenswaren of net gehaalde boodschappen supersnel koelen. Met Fast Freeze kun je vers voedsel in een mum van tijd invriezen. Door deze functies blijven smaak en voedingswaarden optimaal behouden. 

Slim interieur

Indesit en Hotpoint-Ariston vernieuwden ook de indeling van de koelkast. Ice3 is daarvan een opvallend voorbeeld. De ijsblokjeshouders bevinden zich in de handvatten van de vriesladen, waardoor gebruikers ruimte besparen in het vriesgedeelte. Een andere ruimtebesparende feature is de Flex Cool Box. Dit is een slim opbergsysteem speciaal voor delicate etenswaren. Ideaal om vis, vlees of kaas apart en onder constante temperatuur te bewaren. Lift Shelf biedt uitkomst aan consumenten die behoefte hebben aan een variabele indeling van een overvolle koelkast. Dit systeem maakt het mogelijk om de legplateaus in hoogte te verstellen, zonder dat deze uit de koelkast gehaald hoeven te worden. 

Energiezuinig

Een aantal van de nieuwe koel-vriescombinaties behoort tot energieklasse A++. Dat betekent een energiebesparing tot 40 % ten opzichte van de huidige standaard in de markt, energieklasse A, en tot 25 % besparing ten opzichte van energieklasse A+. Zo’n energiebesparing betekent tevens een besparing van honderden euro’s in de portemonnee. Een van de opties die daartoe bijdraagt, is de Eco-functie. Op deze stand gaat de koelkast automatisch naar de optimale temperatuur in het koelgedeelte. Zo wordt de inhoud bewaard met minimaal energieverbruik.

Isolatie

Een andere energiebesparende feature is het uitstekende isolatiesysteem van de vriezer. De speciale vorm van de vriezerdeur houdt de temperatuur constant en voorkomt energieverlies. De koel-vriescombi’s van Indesit en Hotpoint-Ariston die zijn uitgerust met No Frost, dat ijsvorming in het vriesgedeelte en condensvorming in het koelgedeelte voorkomt. Bovendien corrigeert dit programma versneld de temperatuur nadat de deur open is geweest.

Meer info: Indesit

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in