Tuinarchitect

Opmaak van het tuinplan

Het belangrijkste zijn je persoonlijke wensen. Daarnaast spelen ook de stijl van de woning, de oriëntatie van de tuin en de bodem een rol bij de opmaak van het tuinplan en de plantenkeuze.

  • Bij de opmaak van het tuinplan probeert de tuinarchitect alle wensen met elkaar te verzoenen en zorgt hij meteen ook voor een technisch correcte integratie van voorzieningen zoals tuinverlichting, de beregeningsinstallatie, het zwembad of de tuinspa. Al die elementen worden in het technisch plan verwerkt.
  • Daarnaast stelt hij een beplantingsplan op waarin hij aangeeft welke planten waar geplaatst kunnen worden. Ook in de plantenkeuze kan rekening gehouden worden met jouw wensen. Dankzij de computer - uitgerust met een plantenbibliotheek - kan de tuinarchitect zelfs planten selecteren op basis van je lievelingskleur, of meer voor de hand liggend op basis van de ondergrond of het onderhoudsgemak.
  • De tuinarchitect kan ook de tuinaannemer coördineren en controleren. Er zijn ook tuinaannemers die hun eigen tuinarchitecten in huis hebben. Zij bieden dezelfde service als elk ander tuinarchitect. Alleen moet je van dergelijke tuinarchitecten niet hetzelfde verwachten van die controlerende taak als bij een onafhankelijk tuinarchitect.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in