Tuintips

5 tips voor meer sfeer in de tuin

De tuin is een prachtige plek waar we willen genieten van de zon, maar ook van de rust. Of je nu een avondje met vrienden in de tuin gaat eten of dat je alleen een heerlijk boek gaat lezen: een sfeervolle plek is echt een must. In dit artikel lees je welke bijzondere items jij kunt toevoegen voor meer sfeer in de tuin.

1. Kunst

Door het toevoegen van een aantal kunstobjecten in de tuin creëer je direct een persoonlijke omgeving. De voorkeur van het type kunst is natuurlijk per persoon verschillend, maar beeldhouwwerken, schilderijen aan de buitenmuur of mozaïek staat in elke tuin prachtig. Heb jij in huis ook een aantal kunstwerken? Zorg er dan voor dat je dit doorvoert naar buiten en dezelfde stijl, kleuren en materialen gebruikt.

2. De juiste verlichting

Licht is een belangrijk aspect in huis, maar ook in de tuin. Je kunt met goede verlichting namelijk een ruimte in één klap sfeervol maken. In deze periode van het jaar bevinden we ons veel in de tuin en vaak zelfs tot in de late uurtjes. Wanneer je gezellig met vrienden of familie aan het borrelen bent in de tuin is het fijn om in de avond voldoende licht te hebben, maar wel op een sfeervolle manier. Kies voor een lichtslinger voor buiten. Deze lichtslinger kun je ook nog eens voor meerdere doeleinden gebruiken. Denk aan een feestje, op de camping of in het park. Daarnaast kun je ook gebruik maken van spotjes in de tuin die het pad verlichten. Tip: zet ook een prachtig kunstwerk in het licht met een spotje, hierdoor creëer je een eyecatcher in de tuin.

3. Natuurlijke schaduw

Je kunt jouw eigen schaduw creëren in de tuin door middel van struiken, pergola’s en klimplanten. Zorg ervoor dat jij jouw lounge gedeelte hebt staan en maak laat hier een prachtige pergola begroeien met mooie planten. Hierdoor zorg je niet alleen voor een groene en frisse tuin, maar creëer je ook een schaduwplek zonder een parasol of zonnescherm te hoeven gebruiken.

4. Uniek

Wil jij jouw tuin echt bijzonder maken? Kies er dan voor om een mistinstallatie te plaatsen in jouw tuin. Hiermee creëer je een zachte nevel in de tuin die lekkere verkoeling geeft, maar die ook een vleugje mysterie toevoegt in de tuin. Maak het helemaal af met achtergrondverlichting in de tuin. Plaats LED-verlichting achter een aantal objecten of planten en op die manier zorgt het voor een sfeervol en gezellig geheel. Vooral wanneer je in de avond heerlijk in de tuin zit!

Met deze tips kun jij jouw tuin direct sfeervol maken. Ben jij op zoek naar mooie verlichting? Neem dan zeker eens een kijkje online bij Solarlampkoning.be. Zij hebben enorm veel mooie verlichting dat perfect in iedere tuin past. Heel veel succes.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in