Bouwwerken
Architectuur

De uitstraling van je woning verbeteren; hier kun je aan denken

Is je koopwoning aan een opfrisser toe? Wanneer je de straat inrijdt en je naar je eigen huis kijkt, moet je hier vrolijk van worden. Dit is namelijk jouw plek, je comfortzone en hier zit het grootste gedeelte van jouw vermogen in. Dat mag best wat uitstralen, nietwaar? Als je nu denkt: “Nee, ik word eigenlijk helemaal niet blij van de uitstraling van mijn huis,” dan is het tijd om flink aan de slag te gaan. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de uitstraling van je woning volledig te veranderen.

De muren De muren van je woning worden aan de buitenkant sneller vuil dan aan de binnenkant. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, want deze moeten alle seizoenen doorstaan. De kans dat de bakstenen of het stucwerk dus vuil geworden of verkleurd is, is vrij groot. Nu is het lastig om de bakstenen te vervangen, maar je kunt ze wel een opfrisbeurt geven met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Ook kun je wat scheuren repareren in het stucwerk of een stucadoor laten komen om hier eens goed naar te kijken. Zo kun je de buitenkant heel gemakkelijk een opfrisbeurt geven.

Je voordeur

De meeste huizen worden afgeleverd met een standaard voordeur. Deze bevat een slot, brievenbus en als je geluk hebt nog een klein raampje. Dit straalt natuurlijk niet veel karakter uit en kan zelfs de rest van de woning een downgrade geven in de totale uitstraling. Je kunt gemakkelijk je voordeur vervangen voor een deur die beter bij jou en het huis past en de totale look juist een upgrade geeft. Wil je niet de volledige deur vervangen, dan kun je deze uiteraard ook gemakkelijk in een andere kleur verven.

De oprit en voortuin

De oprit en de voortuin van een woning zijn een groot onderdeel in het uiterlijk van je totale woning. Als deze niet goed onderhouden zijn, ziet de rest van het totaalplaatje er ook al snel slecht uit. Zorg dus dat je eens per twee weken het groen bijhoudt in je tuin, hoe groot deze ook is. Als je een oprit hebt kun je overwegen de stenen of het grind te vervangen, aangezien deze er waarschijnlijk ook al jaren liggen. Je kunt een stenen oprit ook gemakkelijk met een hogedrukspuit schoonmaken, zodat deze er weer fris uitziet.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in