De keuken

Een ordelijke keuken in enkele stappen

Auteur: Orgalux

Je keuken organiseren doe je niet zomaar. Het idee om de hele keuken onder handen te nemen schrikt velen af, met uitstelgedrag als gevolg. Doe het daarom in kleine stapjes: met deze eenvoudige tips en aanpassingen kom je al heel ver. Want orde in de keuken brengt wel degelijk orde in je hoofd!

Werkzones

Loop niet langer als een halve gek te zoeken naar een pot of pan, maar creëer logische werkzones in je keuken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kasten en lades waarin je je servies verzamelt vlakbij de vaatwasmachine staan. Dat scheelt heel wat heen en weer geloop. Volg voor een goede opbouw de taken die je in de keuken doet en zorg voor een logische volgorde: voorraad bewaren, opbergen, spoelen & afval, voorbereiden en koken & bakken. Door deze werkzones voortdurend in je achterhoofd te houden, ga je automatisch beter ordenen. De ideale keuken inrichting als je het ons vraagt!

Grote schoonmaak

Heb je écht die tweede pollepel nodig? Ga eens door al je lades en kasten en stel jezelf de vraag of je dat ene voorwerp het voorbije jaar nog hebt gebruikt. Neen? Weg ermee!

Selectie gemaakt? Dan moet je nu nog het onderscheid maken tussen materiaal dat je veel (lees: dagelijks of wekelijks) gebruikt en de spullen die je enkel bij bepaalde gelegenheden bovenhaalt. Denk maar aan het kerstservies, de koekjesvormen of de barbecue-accessoires. Die seizoensgebonden producten hoef je niet altijd bij de hand te hebben en berg je logischerwijs beter in je hoogste kasten of onderste lades op.

Organiseer je lades

Een rommelige lade die overloopt van keukenmateriaal: iedereen heeft er wel zo eentje (of misschien zelfs een paar). Door lade-indelingen te gebruiken, wordt het ordenen van lades een plezier én behoud je een duidelijk overzicht over al je tools. Een kruidenrek of messenhouder zorgen voor het perfecte lade opbergsysteem en zijn ideaal om je keuken te organiseren. Leg antislipmatten in je keukenlades om te voorkomen dat je potten, pannen en deksels wegglijden. Zo blijven ze netjes op hun plaats.

Ontdek de lade-indelingen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in