Tuintips

Leuke tuin toevoegingen voor kinderen (en ouders)

Nu de zomer voorbij is en de buitenspelactiviteiten zijn afgelopen, is het tijd voor de kinderen om zichzelf te vermaken. Dit gaat vaak gepaard met verveling en verlangen naar de tv. Om dit te voorkomen kun je je tuin omtoveren tot een waar speelpaleis. Hoe je dit doet? Hieronder staan 3 ideeën om jouw tuin een boost te geven.

Idee 1: Een trampoline

Allereerst kun je er over nadenken om een trampoline te kopen. Het klinkt misschien cliché, maar het is een kinderdroom; een eigen trampoline in de achtertuin. Stiekem is dit ook een droom voor ouders. Het is misschien een grote uitgaven maar het is zeker het investeren waard. Een trampoline zorgt namelijk voor jaren speelplezier. Het is geschikt voor elke leeftijd. Daarbij komt het lage onderhoud. Je haalt er af en toe een doekje omheen en klaar. Ook hoef je niet meer al het speelgoed te rapen uit de tuin, je teen te stoten tegen een schep of te struikelen over een diabolo touwtje.

Idee 2: Doelnetten

Het plaatsen van een voetbalgoal hoeft natuurlijk niet een permanente verandering te zijn in je tuin. Een verplaatsbaar voetbaldoel is makkelijk online te vinden en biedt meer mogelijkheden. Wanneer je een tuinfeestje organiseert hoeven die stellages natuurlijk niet in de weg te staan. Zo’n doeltje bespaart je een hoop bonkende geluiden van ballen tegen de garage of woning aan. Een rebounder vangt de ballen netjes op en scheelt je dus ook weer die afdrukken van een vieze bal tegen je muur. Wanneer je het doel slim plaatst wordt er ook niet meer gemikt op ramen, bosjes en schuttingen.

Idee 3: Een schommel

Wanneer je een stellage voor een schommel koopt kun je er alle kanten mee op. Of dit nou een balk van het huis naar de schuur is of een schommel in een rek. Een schommel kun je namelijk makkelijk vervangen zodra de verbinding hangt. Van kinderzitje naar autoband naar hangstoel voor mama, je kunt het zo gek niet bedenken. Dit groeit dus met je mee. Hierdoor is het voor alle leeftijden geschikt en kun je voor jou de beste schommel uitzoeken. Ben je het over een tijdje weer zat? Hang dan een leuke hangplant of hangstoel op. Ook weer leuk voor in de tuin. Het voordeel is dat wanneer de schommel in de weg hangt, je hem zo kunt loskoppelen en opbergen. Handig toch?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in