Bouwen in de toekomst
Energie
Milieu

Tanken of laden? Tips voor tijdens een verbouwing

Uw huis verbouwt u om verschillende redenen. U wilt meer ruimte maken door de zolder om te bouwen tot een slaapkamer of studeerkamer. Of u installeert een nieuwe keuken. Het is ook mogelijk dat u de verbouwing uitvoert om uw huis duurzamer te maken. U brengt isolatie in de muren en onder het dak aan en u kiest voor dubbele beglazing. Nu u toch nadenkt over duurzaamheid, is het ook het juiste moment om te kijken naar een eigen laadpunt voor het opladen van uw elektrische auto. Daarmee kunt u veel tijd en kosten besparen, zeker als u gebruik maakt van een tankkaart.

Het gemak van een eigen laadpunt

De tarieven voor het opladen van uw elektrische auto verschillen per laadpunt. Maar over het algemeen kunt u stellen dat het bij een laadpunt onderweg duurder is dan wat u voor de elektriciteit aan huis betaalt. Daarnaast heeft u bij een eigen laadpunt niet te maken met een startbedrag dat u hoe dan ook betaalt bij het opladen. Ook bent u niet afhankelijk van andere gebruikers op het moment dat u uw auto wilt opladen. U heeft op ieder moment van de dag uw eigen laadpunt ter beschikking. Ook is het efficiënt omdat u de auto op kunt laden op het moment dat u niet aan het werk bent. Bijvoorbeeld in de avonduren of in het weekend.

Maak gebruik van een tankkaart voor nog meer voordeel

Een tankkaart maakt het opladen van uw auto bij uw eigen huis nog gemakkelijker en voordeliger. Maar laten we eerst kijken wat een tankaart nu eigenlijk is. Met de tankkaart kunt u in België, maar ook in alle andere Europese landen, bij ieder tankstation of elektrisch laadpunt, de brandstof aanvullen en de energie opladen. U profiteert hierbij van een aantal zaken. Ten eerste krijgt u maandelijks een factuur waarop al het gebruik overzichtelijk wordt weergegeven. Rijdt u zakelijke kilometers? Dan kunt u met de factuur de BTW eenvoudig terugvragen. Bovendien maakt u gebruik van de bijbehorende app om de kortste afstand naar het dichtstbijzijnde laadpunt te bepalen. U ziet ook direct wat het tarief is, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Combineer het laden onderweg met uw laadpunt aan huis

Er is nog een ander bijkomend voordeel van het laadpunt aan huis in combinatie met de tankkaart. U kunt met de tankkaart de laadbeurten namelijk koppelen. Dat wil zeggen dat in dat geval de kosten van het laden aan huis ook op de totaalfactuur van de tankkaart krijgt bijgeschreven. Mocht u normaal gesproken uw kosten bij uw werkgever declareren dan is dat met een tankkaart die op naam van de zaak staat, niet meer nodig. Voorwaarde voor het hebben van een eigen laadpaal is wel dat u hiervoor aan huis de ruimte moet hebben. Een laadpunt kan bijvoorbeeld op uw eigen oprit of in de garage worden aangesloten. Kijk bij de verbouwing van uw woning wat het beste past en of u kiest voor een laadpunt op een paal of in de wand. Overweeg tijdens de verbouwing ook zonnepanelen te installeren. Zo heeft u nog extra voordeel met een eigen laadpunt voor uw elektrische auto aan huis.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in