Afwerking
Renoveren
Vloeren

Zelf tegels plaatsen was nog nooit zo gemakkelijk

Bouwen of verbouwen; voor sommigen is het een leuke uitdaging, voor anderen een hele klus. Het geeft nochtans veel voldoening wanneer je veel zelf in orde kan brengen in je woning. De meeste hobbyklussers beginnen met plezier aan het plaatsen van gyproc of een laminaatvloer, maar de betegeling van hun vloeren en muren laten ze liever aan een professional over. Zelf tegels leggen lijkt echter veel moeilijker dan het is. Met de juiste hulpmiddelen kun je dit gemakkelijk zelf doen. Hier lees je hoe je dat doet.

Makkelijk en efficiënt zelf tegels plaatsen

De grootste uitdaging wanneer je zelf tegels gaat plaatsen, is om je tegels zowel allemaal op dezelfde lijn als op dezelfde hoogte te plaatsen. Lukt dit niet, is het resultaat een scheve vloer of een lelijk afgewerkte muur. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen hier liever niet zelf aan beginnen. Maar door gebruik te maken van een leveling systeem voor tegels, gaat tegels plaatsen als een fluitje van een cent. Een leveling systeem voor tegels maakt gebruik van clips, spieën en tangen. Met deze hulpmiddelen kun je snel en efficiënt tegels waterpas plaatsen.

Tegelen als een professional

Er bestaan 3 manieren om te gaan betegelen met de hulp van een spie-systeem. Welk systeem het handigst is voor jou, hangt af van je ervaring en van de plek die betegeld moet worden. Wanneer je grote oppervlakken van wanden of vloeren wil gaan betegelen, of met grote tegels aan de slag wil gaan, is het Levelit systeem het gemakkelijkst in gebruik. Dit systeem maakt gebruik van tegel clips die ervoor zorgen dat je al je tegels uit kunt lijnen en ze zorgen er tegelijkertijd voor dat er tussen al je tegels een perfecte voegafstand zit. Wil je aan de slag gaan met dikkere en zwaardere tegels, bijvoorbeeld om een terras aan te leggen, dan is het XL-systeem het meest aangepast aan jouw noden. Bij dit systeem maak je gebruik van extra grote tegel clips. Ben je nog niet zo’n ervaren tegelplaatser en wil je starten met het betegelen van een klein oppervlak? Dan is de tiling buddy jouw beste vriend. Ook dit systeem maakt gebruik van tegel clips en een buddy-spie. Het systeem wijst zichzelf uit. Je kunt ervoor kiezen om meteen een volledig pakket te bestellen waarin alles zit wat je nodig hebt om te starten met het plaatsen van tegels op een vloer of tegen een muur.

Wat is het voordeel van een nivelleersysteem?

Wanneer je gebruik maakt van een nivelleersysteem, heb je de meeste garantie dat je een vlak resultaat hebt tussen de randen van aangrenzende tegels. Bovendien duwt dit systeem je tegels meteen op de juiste hoogte, waardoor al je tegels ook even hoog geplaatst worden en je muur of vloer recht is. Dat is dan ook de reden waarom de meeste professionals gebruikmaken van een nivelleersysteem.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in