Interieurarchitect
Verf en behang
Meubelen interieur

Zo creëer je rust in huis

Rust, we hebben het allemaal nodig. Maar hoe creëer je een plek van rust in je eigen woning? Met een beetje inzicht kun je van jouw huis een oase van kalmte maken, een toevluchtsoord waarin je je kunt terugtrekken van de drukte van het dagelijks leven. Hier volgen enkele tips om je te helpen.

Kies voor harmonieuze kleuren

Kleuren hebben invloed op onze gemoedstoestand. Rustgevende kleuren als zachte blauw- en groentinten, lichte pastels en natuurlijke aardetinten stralen een sereniteit uit die essentieel is voor het creëren van rust in huis. Schilder je muren in deze tinten en wees consequent met je kleurenpalet bij het kiezen van gordijnen, kussens en zelfs kunstwerken.

Die eenheid en harmonie zullen je helpen om een evenwichtig en ontspannen gevoel te ervaren.

Zetels en meubels: de positie

Ook meubels spelen een belangrijke rol in het bepalen van de sfeer van een kamer. Zetels bijvoorbeeld, die zijn ontworpen voor comfort en ontspanning, moeten op een plaats worden gezet die bevorderlijk is voor rust. Een zetel voor het raam, waar je kunt genieten van het natuurlijk licht, of twee zetels bij de haard, waar je kunt opwarmen op een kille avond, zijn ideale plekken. Een overvolle ruimte daarentegen kan stressvol zijn. Vermijd rommel en probeer een gevoel van ruimte te creëren.

 

Maak bijvoorbeeld gebruik van het principe van Feng Shui door meubels zodanig te plaatsen dat de energie vrij door de ruimte kan stromen. Je zult merken dat een doordacht ingerichte kamer veel uitnodigender en rustgevender is.

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in