Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Soorten verwarmingsketels

Een centrale verwarmingsinstallatie is een complex samenspel tussen verschillende elementen: de ketel – met de brander en de boiler – de leidingen, de warmtelichamen en de regelapparatuur.

Het verhaal begint bij de verwarmingsketel die warm water op temperatuur brengt. Dit wordt vervolgens via de leidingen naar de warmtelichamen gevoerd om de warmte van het water aan de lucht af te geven. De warmtevraag wordt gestuurd door de regelapparatuur.

Soorten verwarmingsketels

Verwarmingsketels bestaan in twee varianten: vloerketels en wandketels.

 

Vloerketels

  • Vloerketels vragen nog een beperkte vloerruimte. Dit moet niet noodzakelijk een aparte stookruimte zijn, maar kan ook een hoekje in de kelder of garage zijn.

Wandketels

  • Wandketels kunnen eenvoudig tegen een wand gehangen worden, zijn heel compact.
  • Er is dus geen aparte stookruimte meer nodig.
  • Dit principe laat zelfs toe gaswandketels op zolder te plaatsen wat op zich voordeliger is in de woonpolis.

Open of gesloten verwarmingsketel

Voor aanvoer van zuurstof en de afvoer van de rookgassen bestaan er twee verschillende principes: een open en een gesloten systeem.

 

Open systeem verwarmingsketel

  • Klassieke schoorsteen zorgt voor de afvoer van de rookgassen, de zuurstof – nodig voor de verbranding – wordt uit de ruimte gehaald waar de gasketel staat of hangt.

Gesloten systeem verwarmingsketel

  • Via één muurdoorvoer worden rookgassen weggeblazen en zuurstof aangezogen. Dit via een dubbelwandige buis. De binnenste buis voert de rookgassen af, de buitenste zuigt zuurstof aan.
Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.
Zehnder Ribbon

Zehnder

Zehnder Ribbon
Zoals een stalen lint die de badkamerradiator omhult: Zehnder Ribbon overtuigt door modern design met oog voor het praktische. Zijn verspringende balken zijn geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in