Verwarming

Wat is het verschil tussen aardgas, propaan en butaan?

Eén ding hebben alle drie de gassen gemeen. Aardgas, propaangas of butaangas, je kunt ermee koken en verwarmen. Ze hebben wel elk hun specifieke eigenschappen. Voor welk gas kies je dan? En waarom gebruik je bijvoorbeeld butaan alleen maar binnen?

Aardgas 

De kans is groot dat je verwarmt op aardgas, nog altijd het populairste gas om te koken en te verwarmen. In de meeste regio’s in ons land liggen er dan ook aardgasleidingen.

Eigenschappen van aardgas 

  • lichter dan lucht
  • wordt vervoerd via het aardgasnetwerk
  • je hebt een aardgasaansluiting nodig 

Geen aardgas in jouw straat

Bij Antargaz kun je kiezen voor propaan in tanks of voor kleine hoeveelheden propaan en butaan in flessen. Propaan en butaan vallen beide onder de noemer van LPG (Liquefied Petroleum Gas), wat betekent dat ze in vloeibare vorm worden opgeslagen en omgezet in gas voor gebruik.

Propaan

  • is zwaarder dan lucht; 
  • is ook bruikbaar bij temperaturen ver onder het vriespunt (het verdampt al vanaf -42°C); 
  • is opgeslagen in een boven- of ondergrondse tank of in een gasfles.

Gastanks worden altijd buiten geïnstalleerd aan de woning of het bedrijf waar het propaangas verbruikt wordt. De installatie van een gastank verloopt zeer vlot. Je kunt bekijken hoe een installatie van een bovengrondse gastank precies verloopt in onze video. Hoe we een ondergrondse tank, de Nautila, plaatsen in 10 stappen leggen we ook uit in een video. Bovendien zijn gastanks goedkoop, duurzaam en veilig.

Overschakelen naar een gastank? Vraag een vrijblijvende offerte op onze website.

Butaan

  • is zwaarder dan lucht; 
  • is geschikt voor binnengebruik; 
  • is onbruikbaar bij vriestemperaturen (het verdampt pas vanaf 2°C); 
  • wordt opgeslagen in blauwe Antargaz-gasflessen. 

Butaan koop je bij Antargaz in blauwe gasflessen.

 

Advies nodig? Vraag een vrijblijvende offerte of neem contact op met onze klantendienst.

Voor gas in flessen: Bekijk onze gasflessencollectie, vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Meer info over Antargaz

Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Charleston Bar

Zehnder

Zehnder Charleston Bar
Door het hoge vermogen van de Zehnder Charleston Bar wordt ook een grote badkamer aangenaam warm. Grote en kleine handdoeken trouwens ook. Dankzij de variabel monteerbare handdoekhouder zijn zij steeds binnen handbereik en voorverwarmd. Leverbaar in bijna alle kleuren en afwerkingen van de Zehnder kleurenkaart.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.
Zehnder Timia Verticaal

Zehnder

Zehnder Timia Verticaal
Perfecte symbiose van woonruimte en radiator. De nieuwe Zehnder Timia maakt indruk met zijn puristisch en onopvallend design, dat zich perfect integreert in elke leefruimte en zo het concept van de kamer op elegante wijze ondersteunt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in