De badkamer
Reportage

Inspiratie troef: X²O Badkamers tipt nieuwste trends voor Batibouw

Bouwhoogmis Batibouw gooit binnenkort opnieuw de deuren open. De beurs bij uitstek waar iedere klusser, van elk niveau, inspiratie kan opsnuiven voor een volgend renovatieproject. Wat dacht je van een vernieuwde, moderne badkamer? X²O Badkamers trapt alvast het nieuwe renovatieseizoen af, en tipt voor jou dé aanstormende trends voor 2023.

Kleur bekennen

2023 wordt het jaar van kleur, kleur en kleur. Ook in onze badkamer, waar niet alleen de muren de volle laag krijgen. Doorheen 2022 zette X²O al sterk in op het gebruik van kleur – ze lanceerden onder meer een zomercollectie met waskommen in Brushed Champagne, Brushed Rosegold en Brushed Gunmetal – en ook tijdens het komende jaar wordt deze bonte trend verder verkend. Met tinten als groen en terracotta kleedt X²O zijn badkamers in, van de muren tot de meubelen en van de waskommen tot de allerkleinste accessoires.

Gecombineerd met geanodiseerd kraanwerk in weelderige nuances geven levendige kleuren je badkamer bovendien een typische retro, 70’s look. Doe er nog een schepje vintage bovenop met sierlijke elementen - denk afgeronde spiegels of een organisch gevormd vrijstaand bad. Dé finishing touch voor een funky, on-trend badkamer.

50 tinten greige

Zij die op zoek zijn naar een badkamer waarin je tot gelukzalige rust komt, de ton sur ton trend laat zich niet kennen door verandering en blijft ook in 2023 erg gewild. Sometimes less is more met meubels, baden, doucheprofielen en waskommen in licht greige – alles tussen grijs en beige – die een badkamer transformeren in harmonieuze sereniteit. Als verrassend detail kan je het monochrome combineren met stucwerk in dezelfde tint, voor een nieuw en boeiend badkamerperspectief.

Feeling groeve-y

Voeg dit jaar interessante diepte toe aan je interieur en badkamer door meer reliëf en textuur te integreren - denk accessoires met een geribbelde afwerking of glazen douchewanden met structuur of patronen erin. Door het gebruiken van expressieve materialen zoals in het Terrrazzo-wastafelblad, creëer je bovendien een unieke aanvullende laag van sfeervolle warmte. Een laag die je omarmt en bovenal doet ontspannen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in