Aanbevolen partners

Logo AVEVE
Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Tuintips

Wellness in de tuin: Wat voorzien en wat is trendy?

-

Wat is er op de markt van wellnessproducten?

Vroeger enkel in badhuizen en zwembaden, maar nu ook voor buiten: het klassieke Turks bad.

De zalige bubbelbaden, die tegenwoordig vaak meer geliefd zijn dan het zwembad. Goedkoper, dat zeker, en toch lekker nat en heel relaxend, door de vele al dan niet masserende extraatjes.

Een combinatie van jacuzzi en zwembad. Een ‘kleine’ kuip waar zoveel stroming geproduceerd kan worden, dat je krachtig je zwembewegingen uitvoert, maar geen meter verder komt. Dus : uurtje zwemmen, bekaf, zonder een groot zwembad nodig te hebben en toch je lichaam zalig afgemat.

Deze klassieker heeft zeker z’n nut al jarenlang bewezen.

Het broertje van de klassieker is ook al enkele jaren in opmars.

Andere opties

Het gamma is groot en de keuze niet makkelijk. Deze zal zeker voor een groot deel afhangen van je budget. En net omdat deze wellness toestanden vaak nogal kostelijk zijn, is het toch aan te raden om met je tuinontwerper eens aan tafel te gaan zitten. Want los van het geweldige effect van deze verschillende attributen kun je door het willekeurig plaatsen van één van deze dingen het aanzicht van je tuin zodanig veranderen dat het geheel potsierlijk lijkt. En dat zou jammer zijn. Vaak hebben deze dingen een eigen afwerking, in op voorhand weloverwogen materialen.

Besef wel dat deze niet altijd bij jouw tuingeheel passen, en dat je, mits een kleine aanpassing, de harmonie wellicht kunt terug krijgen. Zeker de moeite om bij stil te staan.

En dan enkele laatste puntjes, die zeker bij alle vormen van tuin wellness aanwezig moeten zijn, om van het geheel een succes te maken…

  • Bubbels

  • Gezelschap

Of hoe je, met een glaasje en het juiste gezelschap, in een perfect ontspannen sfeer kan geraken. Gelukkig zijn deze twee items voor iedereen toegankelijk en hoeft niemand zich te kort gedaan voelen omdat voorgenoemde, vaak dure artikels niet voor iedereen zijn weggelegd.

Een mooie en aangename tuin bestaat uit meer dan dat, en zijn ook niet noodzakelijk, maar kunnen wel voor heel wat extra ’s zorgen.

Genieten dus!


Auteur: Luk Dirkx - Tuinen Luk Dirkx - December 2011

Identikit tuinarchitect Luk Dirkx
 

Luk Dirkx ontwerpt al meer dan 25 jaar tuinen. Dat biedt hem een groot pakket een theoretische en praktische kennis. Ervaring die hij graag met ons deelt in een reeks zinvolle tuintips.

Lees de teksten van de tuinspecialist

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in