Dakwerken
Veranda en terrasoverkapping

Het dak waterdicht maken

Wanneer je een overkapping wil plaatsen zal je ook goed moeten kijken naar een dak. De montage van een dak dient goed te gebeuren als je geen waterschade wil krijgen. Een lekkend dak zorgt nu eenmaal voor nog meer onkosten. Maar welk materiaal kan je hiervoor het beste gebruiken? En waar dien je rekening mee te houden wanneer je een dak wilt afwerken?

Gebruik altijd het beste materiaal

Geschikt materiaal gebruiken voor een dak is niet alleen verstandig. Je zult ook merken dat je hierdoor een lange levensduur hebt en minder schade. Heb je al gehoord van EPDM? EPDM staat ook wel voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dit is een groep van synthetische rubber of elastomeren. EPDM is dus een terpolymeer en verkregen uit drie monomeren.

Het prettige hiervan is dat het tegen extreme kou kan, maar ook hitte is geen probleem. Deze rubber is enorm flexibel waardoor je altijd op iedere vorm kunt bewerken. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken dat epdm folie verkleurd kan raken door UV-straling.

In het productieproces van EPDM wordt er geen gebruik gemaakt van talk. Dit betekent dat het waterdicht afmonteren van een dak volledig soepel en snel kan verlopen. Bovendien heb je hier geen schroeven voor nodig en kan je het met geschikte epdm lijm direct monteren.

Is EPDM geschikt voor iedereen?

Als professional is het van belang om te werken met goede kwaliteit. Je wil namelijk een goed resultaat afleveren om de klant tevreden te stellen. Maar ook particulieren kunnen gebruiken maken van EPDM folie om hun dak waterdicht te maken. Het is zeer eenvoudig te monteren en het heeft een lange levensduur.

Niet alleen voor het afwerken van een nieuw dak kan je EPDM gebruiken. Ook wanneer je een dak gaat renoveren, is het een goed idee om gebruik te maken van EPDM folie. Niet alleen om het water buiten te houden, maar ook voor de koude. Met EPDM kan je wel een goede isolatie realiseren.

Vanaf 1963 is EPDM rubber enorm in gebruik genomen. Onder andere in de bouw, auto-industrie en zelfs in transportbanden kan je dit terug vinden. Vandaag de dag wordt er wel meer gekeken naar een duurzaam product. Dus met deze folie heb jij niet alleen een ruimte die wind- en waterdicht is. Ook is het mogelijk om deze folie specifiek te gebruiken ter isolatie van een ruimte.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in