Bouwwerken
Bouwmaterialen
Beveiliging

Hoe vind je de juiste werkkledij?

Ben je op zoek naar een nieuwe werkbroek? Of ga je net van start in de bouwsector waar werkkledij verplicht is? De juiste werkkledij kiezen is niet altijd even makkelijk. In deze blog bespreken we het belang van passende werkkledij en helpen we je bij de keuze voor je volgende werktenue. Waarop moet je letten bij de aankoop van een nieuwe werkoutfit?

Belang van werkkledij

Het belang van goede werkkledij valt niet te onderschatten. Beschermende kledij is in veel sectoren een verplichting. Neem nu een werkbroek die geschikt is om in de bouwsector te werken. Deze is erg handig door de vele vakjes en zakken. Vaak zijn zulke broeken gemaakt uit stevig en brandwerend materiaal. En zo heeft elke sector zijn specificaties als het gaat om werkkledij. In de horeca dragen chefs witte of zwarte koksvesten, in de zorgsector zien we voornamelijk witte tenues of groene vesten voor chirurgen. Naast veiligheid zorgt werkkledij ook voor uniformiteit. Zo zijn werknemers herkenbaar en dat creëert een soort van samenhorigheidsgevoel. Dragen jouw collega’s een bepaalde kleur van outfit, dan val je best niet uit de toon en kies je voor dezelfde kleur.

De juiste kledij

Maar hoe vind je nu de juiste werkkledij? Is dat voor iedereen gelijk? We weten al dat de juiste maat, veiligheid en uniformiteit een rol spelen. Maar ook persoonlijke voorkeur is een belangrijke factor - als de voorschriften van je werkgever dit toelaten, uiteraard. Je goed voelen in je werkkledij zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Werken is toffer op die manier en het zal je humeur ten goede komen op de werkvloer. Kies daarom kledij die je past én waar je je goed in voelt. Bekijk zeker eens de collecties van Helly Hansen of Snickers workwear. Twee merken waarbij niet enkel kwaliteit primeert, maar de kledij zeker ook gezien mag worden. Per slot van rekening wil het oog toch ook wat.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in