Nadenken over bouwen
Welzijn

Minder mobiel: verhuizen of thuis blijven wonen?

Op een bepaalde leeftijd is de kans aanwezig dat u minder mobiel wordt. Hoewel u ervoor kunt kiezen om dan te verhuizen, omdat u niet meer boven kunt komen, kunt u ook kiezen voor een traplift. Dat is een slimme keuze en allang geen taboe meer. Zo kunt u lekker blijven genieten van bijvoorbeeld uw tuin, uw dieren en uw gezin. In dit artikel leest u informatie over een traplift.

Goedkoper dan verhuizen 

Het aanschaffen van een traplift is goedkoper dan verhuizen of naar een verzorgingshuis gaan. Wellicht schrikken de prijzen van een nieuwe traplift u af, maar u kunt ook een tweedehands traplift kopen. Trapliften zijn gemakkelijk te verwijderen, zonder schade, waardoor het aanbod van goede en veilige tweedehands trapliften groot is. Zo bespaart u zich al gauw duizenden euro’s en hoeft u niet te verhuizen naar bijvoorbeeld een gelijkvloerse woning of een verzorgingshuis.

Gebruikte trapliften worden altijd gecheckt en waar nodig gerepareerd. U kunt hem vervolgens naar wens samenstellen, zodat hij past bij uw interieur. De rail kan gespoten worden in de kleur naar uw wens, de zitting kan opnieuw bekleed worden of u kiest voor een nieuwe zitting. Het aanvragen van een traplift via de gemeente duurt vaak maanden, waardoor een tweedehands traplift vele malen sneller is. Meestal worden trapliften binnen twee weken geplaatst, waardoor u snel weer moeiteloos boven en beneden kunt komen.

In uw eigen omgeving blijven wonen

Er werd in Nederland onderzocht dat mensen die een traplift hebben minder kans hebben om terecht te komen in een verzorgingshuis. Doordat de mobiliteit achteruitgaat naarmate de leeftijd vordert komen veel mensen terecht in een verzorgingshuis. Met een traplift kunt u blijven genieten van al het moois dat uw eigen omgeving biedt, zoals de tuin, uw gezin, de buurt en de activiteiten die u graag onderneemt.

Veilig van boven naar beneden

Veilig van de trap afkomen kan met een traplift. Het is een hulpmiddel dat u helpt met deze soms energierovende klus. De traplift bestaat uit een rail met daarop een zitje. De rail wordt aan de trap bevestigd en het zitje schuift over de rail. Trapliften zijn door de jaren heen steeds stijlvoller geworden, waardoor u uw actieve leefstijl kunt behouden terwijl de trap geen belemmering meer vormt.

Mocht de stroom uitvallen, kunt u de lift blijven gebruiken. Door de accu’s kan de traplift namelijk gewoon nog werken. Zo blijft u van boven naar beneden gaan wanneer er geen stroom is. Op bijna iedere trap kan de lift geplaatst worden. Ook op open trappen, wenteltrappen en een trap met een hoek.

Vele voordelen

De voordelen van een traplift zijn eindeloos. U blijft onafhankelijk in uw eigen woning en hoeft daardoor niet te verhuizen. De energie die u voorheen in het traplopen stak, kunt u nu weer gebruiken voor de dingen die u gelukkig maken. Ook het meenemen van bijvoorbeeld de wasmand naar boven wordt op deze manier weer heel gemakkelijk. Daarnaast kunt u ook bijvoorbeeld de hond meenemen naar boven dankzij de traplift.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in