Bouwwerken
Renoveren

Eerste grote (ver)bouwbeurs van 2023 gaat van start

Organisatie Bouw&Reno verwacht veel vragen over nieuwe verbouwpremies en wetgeving. 

Vanaf zaterdag 14 januari zullen opnieuw duizenden bezoekers afzakken naar Antwerp Expo voor de jaarlijkse (ver)bouwbeurs Bouw&reno. Zo'n 150 standhouders zullen er hun diensten voorstellen en tientallen infosessies zullen bezoekers bijstaan bij al hun vragen. En dat er veel vragen zullen zijn, dat staat vast. In 2023 verandert er immers heel wat op vlak van renovatieverplichtingen en subsidies voor bouwen en renoveren.

Een nieuw jaar brengt traditioneel ook heel wat veranderingen met zich mee, ook voor wie wil bouwen of renoveren. Renovatiesubsidies in 2022 zijn niet meer dezelfde in 2023. Wie heeft er recht op? Hoeveel bedragen de subsidies en wat staat er in de kleine lettertjes? Heel wat mensen zullen zich dus opnieuw een weg moeten banen door de wirwar van subsidies.

Zo ook voor wie nu een huis of appartement koopt met een EPC-label E of F. Eigenaars zullen verplicht zijn om binnen de 5 jaar na aankoop de woning grondig energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D. Wordt dat nieuwe label niet gehaald, dan kan een administratieve boete opgelegd worden van 500 tot 200.000 euro. De premie voor warmtepompen zal dan weer sterk stijgen tot 40 en zelfs 50 procent van de factuur, afhankelijk van je inkomen.

Experten staan klaar

Bouw&reno verwacht dan ook heel wat bezoekers die met vragen hierover zullen afzakken naar Antwerp Expo de komende twee weken. Om die reden zullen tientallen infosessies georganiseerd worden zodat bezoekers in groep of individueel bijgestaan kunnen worden door experten.

“Wij zijn voorbereid op de vragen van onze bezoekers. Zij kunnen terecht bij tal van groepssessies waaronder ‘Mijn verbouwLening en het Renovatiekrediet, alles op een rijtje’ georganiseerd door Bouwunie. Maar wie liever één-op-één informatie krijgt kan dat ook tijdens persoonlijke sessies. Op die manier bieden we de bezoeker een houvast in de wirwar van subsidies.” – Farida Martens, organisator Bouw&reno

Ook interieurgoeroe Kelly Claessens (bekend van Blind Gekocht) zal twee infosessies geven over hoe je je interieur kan inrichten in de stijl die je verkiest. Na de sessie krijgt het publiek de kans om vragen te stellen. Kelly komt op 14 en 20 januari naar Bouw&reno.

Zo'n 150 exposanten

Naast informatiesessies kunnen bezoeken ook gewoon inspiratie opdoen en de eerste contacten leggen met aannemers op Bouw&Reno. De beurs wil in de eerste plaats een one-stop-shop zijn voor iedereen die wilt bouwen of verbouwen, of je nu concrete plannen hebt of enkele eerste vage ideeën.

"Bouw&reno brengt alle aannemers die je nodig hebt om te bouwen of te verbouwen onder één dak. Wil je een heel nieuw huis bouwen? Dan kan je hier alles en iedereen vinden die je daarvoor nodig hebt. Maar heb je bijvoorbeeld enkel een nieuw dak nodig, dan kan je hier evengoed terecht. Het grote voordeel is dat je dus niet tientallen verschillende toonzalen moet gaan bezoeken." - Farida Martens, organisator Bouw&Reno.

Praktisch

  • Van 14 januari tot en met 22 januari 2023
  • Weekdagen van 13u tot 18u
  • Weekenddagen van 10u tot 18u
  • Nocturne op vrijdag 20 januari tot 22u
  • Online tickets: 6 euro
  • Aan de kassa: 11 euro
  • Meer info via www.bouwreno.be

Bron: Spot

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in