Ventileren
Reportage

Zehnder ComfoAir Flex: efficiënt je woning ventileren zonder warmteverlies

Auteur: Zehnder

Ventileren en verluchten is van essentieel belang. Voor een gezond en optimaal binnenklimaat is een performant ventilatiesysteem noodzakelijk. Zo is de luchtkwaliteit beter én blijft de vochtigheidsgraad op peil. En wat dan met warmteverlies? Geen zorgen: maak kennis met de ComfoAir Flex van Zehnder, de nieuwe plafondventilatie-unit die efficiënt ventileert zónder warmteverlies.

Waarom ventileren?

We brengen, zeker in de winter, veel tijd binnenshuis door. Helaas is de lucht die we daar inademen niet altijd van goede kwaliteit. Heel wat zaken hebben een nefaste invloed op de binnenlucht: huisdieren, (geur)kaarsen, keukengeuren, vocht afkomstig van het koken of de douche, simpelweg de lucht die we uitademen,… Het gevolg? Een binnenlucht die tot vijf keer meer vervuild is dan de buitenlucht. Die vervuilde lucht heeft een negatieve invloed op onze gezondheid en kan bovendien schimmelvorming op je muren veroorzaken. Een efficiënt ventilatiesysteem voert de gebruikte lucht uit onze leefruimtes af en brengt frisse zuurstofrijke lucht naar binnen. Optimale luchtkwaliteit in je woning zorgt er niet alleen voor dat je beter slaapt en meer energie hebt, het verkleint ook de kans op CO-vergiftiging.

Efficiënt ventileren, mét warmterecuperatie

Ventileren kan op verschillende manieren, met behulp van één van de verschillende ventilatiesystemen (A, B, C, D, E). Wie een nieuwbouwwoning plaatst of zijn/haar huidige woning grondig energetisch renoveert, is verplicht om een volledig mechanisch ventilatiesysteem te plaatsen. Je kan hierbij kiezen voor een systeem C of D. Het systeem C ventileert goed maar filtert de lucht niet. Bij het systeem D is dit wel het geval: de aangevoerde lucht wordt gefilterd en op een aangename temperatuur gebracht voor hij de leefruimtes bereikt. Dit slimme systeem recupereert bovendien ook warmte. Terwijl de lucht continu ververst wordt, blijft de temperatuur in huis op peil zonder extra te moeten verwarmen. Optimaal comfort gegarandeerd!

Zehnder ComfoAir Flex 250 & 350: de ideale partner voor kleine en middelgrote woningen

De Zehnder ComfoAir Flex-toestellen zijn een nieuwe generatie ventilatie-units die nog stiller, efficiënter en intelligenter zijn dan hun voorgangers op de markt. Je kan ze verwerken in het plafond en ze zijn toppers binnen het gamma op vlak van onderhoud en service. Bovendien werken ze uiterst geruisloos.

Voor extra gebruiksgemak koppel je snel en eenvoudig jouw toestel aan de Zehnder ComfoControl App, dankzij de geïntegreerde wifi-module. Zo bestuur je vanop je mobiele telefoon of tablet makkelijk je ventilatiesysteem:

  • Stel temperatuurprofielen en tijdprogramma’s in met slechts enkele clicks.
  • Regel jouw systeem van op afstand en pas het aan jouw specifieke noden aan.
  • Stel de afwezigheidsstand in bij langere afwezigheid of booststand in geval van een feestje.

Meer weten over de nieuwe Zehnder plafondventilatie-unit? Ontdek de ComfoAir Flex en neem contact op met een verdeler in je buurt.

Zehnder ComfoAir PRO 300

Zehnder

Zehnder ComfoAir PRO 300
HRV-unit voor kleine tot middelgrote wooneenheden.
Zehnder Fina Lean Bar

Zehnder

Zehnder Fina Lean Bar
Purisme in zijn mooiste vorm: Met zijn heldere en ingetogen vorm integreert de Zehnder Fina Lean Bar zich perfect in elke moderne badkamer. De handdoekhouder met zijn lineair design vormt een aanvulling op de vormentaal en zorgt er ook voor dat handdoeken heerlijk voorverwarmd worden.
Zehnder Fare Tech

Zehnder

Zehnder Fare Tech
De elektrische radiator Zehnder Fare Tech combineert esthetiek met intelligentie. Hij inspireert door een elegant gebogen vorm en een harmonieus geïntegreerde bedieningsunit. Met zijn verwarmingsprogramma's wordt efficiënt verwarmen zeer eenvoudig.
Zehnder Charleston

Zehnder

Zehnder Charleston
Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een tijdloos uitzicht en elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase.
Zehnder Charleston Bar

Zehnder

Zehnder Charleston Bar
Door het hoge vermogen van de Zehnder Charleston Bar wordt ook een grote badkamer aangenaam warm. Grote en kleine handdoeken trouwens ook. Dankzij de variabel monteerbare handdoekhouder zijn zij steeds binnen handbereik en voorverwarmd. Leverbaar in bijna alle kleuren en afwerkingen van de Zehnder kleurenkaart.
Zehnder Zenia

Zehnder

Zehnder Zenia
Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich dankzij zijn puristisch design perfect laat integreren in de moderne badkamer.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in